Disclaimer

Hi! Leuk dat je op onze website bent. We hopen dat we je inspireren en dat je hier een goeie tijd hebt. We delen alles wat we schrijven (bijv. op deze website) of noemen (bijv. in video’s) vanuit onze eigen ervaring en persoonlijke mening.
Ondanks dat we enorm ons best doen om alle blogs met enorm veel zorg te schrijven, kunnen we niet instaan voor de volledigheid, betrouwbaarheid, en actualiteit van alle informatie/producten in onze posts.

Persoonlijke ervaring en mening

Alles wat we schrijven op onze Wood & Gems website, social media kanalen enzovoort is geschreven vanuit onze persoonlijke ervaring en mening. Hoewel we op veel gebieden persoonlijke ervaring hebben opgedaan, zijn we op de meeste gebieden waarover we schrijven geen professionals/experts en er kunnen in die zin geen rechten worden ontleent aan wat wij zeggen. Alle informatie die je leest op deze website moet je naar eigen inzicht interpreteren en gebruiken. Hierin ligt een stuk eigen verantwoordelijkheid, neem niet alles zomaar klakkeloos over, maar denk zelf na of het product/dienst/advies wat wij geven op deze website ook op jouw situatie van toepassing is. Voor medische kwesties, raadpleeg een arts, voor financiële kwesties je financieel adviseur, enz. Aan de op deze website aangeboden informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Eventuele schade ontstaan bij of door gebruik van de website, kan op geen enkele wijze voor rekening van www.WoodandGems.nl komen.Stel dat wij door het gebruik van kokosolie een perzikhuidje krijgen, en we bloggen daar enthousiast over, jij gebruikt het en krijgt vervolgens een allergische reactie, dan vinden we dat oprecht ontzettend vervelend voor je, maar daar kunnen geen rechten aan worden ontleent. Idem dito voor bijvoorbeeld een business-advies, of een financieel advies, wat voor ons werkte, daarvan is niet gegarandeerd dat het ook in jouw situatie werkt. Wij delen op deze website enkel onze persoonlijke ervaringen. Meer niet. Evenals bijvoorbeeld opvoedadviezen (elk kind is weer anders), of bijv. dat ene huishoudelijke apparaat waarover wij in de gloria zijn, maar jij vind het een onding, daar kunnen we helaas niks aan doen. Ook kan het zo zijn dat we een product helemaal niks vinden, en dáárover bloggen, terwijl het voor jou juist geweldig zou kunnen zijn. Iedereen is weer anders, dus probeer dingen vooral ook zelf uit.

Verouderde of onvolledige content

Wij doen ons best om al onze blogposts regelmatig te updaten, maar het kan zijn dat bepaalde teksten op onze website, met de tijd, wat zijn verouderd of in beginsel onvolledig zijn. Aan de inhoud van deze teksten kunnen geen rechten worden ontleent. Valt je zoiets nou op? Stuur even een mail naar hello@woodandgems.nl en als we het er mee eens zijn zetten we die blogpost op ons lijstje om binnenkort te updaten.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de producten van derden

Stel, wij prijzen op onze website een stofzuiger waar we super enthousiast over zijn, jij koopt hem vervolgens, en bij jou houd hij er na een week al mee op, of je vind hem echt niet handig, of nog erger: hij brengt schade toe, dan zijn wij daarvoor niet verantwoordelijk of aansprakelijk. Iedere ervaring is weer anders en wij staan helemaal los van de producten en diensten die we op deze blog delen. We zijn niet de makers of verkopers van de producten/diensten, we delen in deze blog enkel onze persoonlijke ervaring ermee. Neem contact op met de producent/fabrikant van het product om je klacht te bespreken (en als het even kan- hopelijk op te lossen).

Links naar andere websites

Soms zullen we, in onze blogs, links zetten naar websites van derden. Bijvoorbeeld om ergens naar te verwijzen, of zodat je weet waar je het product kan kopen. Ook maken we wel eens gebruik van affiliate-links of we geven kortingscodes weg. Wij krijgen dan een klein percentage van de winst van de verkoper omdat je via ons bij hen gekomen bent (het kost jou niks extra’s). Op die manier kunnen wij Wood & Gems + ons gezin financieel draaiende houden (dankjewel voor je bijdrage!).

Wij willen hierbij duidelijk maken dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de websites van andere bedrijven. Denk aan de inhoud, informatie, maar ook bijv. webshops. Stel wij vertellen je over een geweldig product en raden je aan dat ergens te kopen (d.m.v. een link), je besteld het maar je bestelling krijgt bijvoorbeeld vertraging, dan vinden we dat vervelend voor je maar zijn wij daar niet verantwoordelijk voor. Uiteraard doen we ons best om jullie zoveel mogelijk goede informatie te geven en jullie te verwijzen naar veilige en betrouwbare webshops, maar controleer dit zelf ook altijd goed. Mocht je een vervelende ervaring opdoen met een bedrijf die wij aanraden, stel ons dan even op de hoogte, dan weten we dat.

Spelfouten

Oké, eerlijk is eerlijk: schrijven heeft ons hart, spelling iets minder 😉 We doen ons best om al onze teksten zo grammaticaal correct mogelijk te schrijven, maar het is geen absolute must voor ons. Ons doel is leuke tips/verhalen delen die anderen inspireert. Ben jij nou wél kneitergoed in taal en zie je dat we telkens dezelfde fouten maken die we makkelijk in het vervolg beter kunnen doen? Stuur ons dan even een mailtje naar hello@woodandgems.nl met voorbeelden en hoe het anders zou moeten. Je hulp wordt enorm gewaardeerd. We zullen kijken of het ons lukt het aan te passen en er lering uit te trekken. Blijf je je irriteren aan onze spelling? Dan zijn we misschien gewoon geen match. Even dikke vrienden, maar misschien passen andere (betere grammaticale) blogs beter bij je 😉

Reclame/Sponsoring

Soms krijgen we door bedrijven producten aangeboden om te testen en vervolgens te reviewen. We schrijven alleen blogposts over producten/diensten waarvan wij geloven dat het ook echt wat interessants zou kunnen zijn, en die passen bij onze blog en doelgroep. Soms mogen we deze producten lenen, en soms mogen we ze houden. Sowieso vinden we het belangrijk dat we óók dan nog steeds eerlijke reviews blijven schrijven. We gaan niet alleen maar lovend over een product zijn, puur omdat we het gratis hebben gekregen. Dan gaat onze geloofwaardigheid onderuit en eerlijkheid vinden we heel belangrijk. Dus weet dat we alles eerlijk reviewen. Als we enthousiast zijn dan delen we dat, en als we dat niet zijn, dan ook. Ook kan het zijn dat bedrijven ons betalen om bepaalde producten te reviewen.
In beide gevallen, of we nou producten krijgen/mogen lenen of betaald krijgen om ze te reviewen, we zullen dit altijd vermelden in de blogpost zelf, zodat we daarin open en transparant zijn en jullie dit weten.

Duurzaamheid en mensenrechten

We vinden onze gezondheid, dierenwelzijn, de gezondheid van deze planeet waarop we leven en gezonde arbeidsomstandigheden voor de mensen die de producten die we gebruiken produceren, erg belangrijk. Bij het uitzoeken van producten/diensten gaat onze voorkeur er dan ook sterk naar uit om te kiezen voor brands die hier ook bewuste keuzes in maken. Je zult dit teruglezen in een hoop reviews die we schrijven. Tegelijkertijd geven we eerlijk toe dat we hierin op een ‘journey’ zijn. We zijn nog lang niet perfect hierin, maar proberen door de jaren heen steeds stapje voor stapje producten te vervangen door producten die hierin beter zijn. Vaak kost dat iets meer geld, maar dat vinden we het meer dan waard. Let’s make a difference!

Comments onder blogposts

We vinden het hartstikke leuk als je reageert onder blogposts, of op social media. We zullen ook altijd proberen om, als dat kan, a.s.a.p. terug te reageren. Weet wel dat dit onze website is, en wij dus ook bepalen wat er wel en niet op komt. Wij voelen ons geheel vrij, om zonder verdere uitleg, bepaalde comments te verwijderen als wij dat nodig achten, en mensen die herhaaldelijk vervelend reageren te blokkeren. Denk aan comments met daarin grove taal/gevloek, spam, reclame naar andere websites, trolls en negativiteit. Dit geld overigens ook voor reacties op onze social media kanalen.

Klachten

Mocht je op de een- of andere manier een klacht hebben, boos op ons zijn of het totaal met iets oneens zijn over iets wat we geschreven hebben, dan zouden we daar graag als volgt mee omgaan. Ten eerste vinden we dat heel vervelend voor je en we willen graag gehoor geven aan wat je ons te zeggen hebt. We zouden het waarderen als je je klacht niet op social media als comment zou willen delen maar er met ons over in gesprek zou willen gaan. We vinden het belangrijk om dingen op een rustige, nette manier op te lossen, en we geloven dat erover praten/en naar elkaar luisteren, al enorm helpt. Stuur ons alsjeblieft een mail naar hello@woodandgems.nl en we proberen binnen 48u op je mail terug te komen. Alvast hartelijk bedankt.

Close