Noah van der Woude hanglamp Guus Karwei boomhutbed steigerhout design stapelbed

November 2017 // Hier een kleine update van de afgelopen periode: We zijn (vooral in september) erg druk geweest met alle voorbereidingen voor de komst van de 3 pleegkinderen in de weekenden (eens per 2 weken + vakanties). Er is hard geklust aan de kamers. Al met al mag het resultaat er wezen. De 2 kamers zijn super leuk geworden. Alle 4 de jongens zijn er helemaal blij mee 🙂 En de boomhutbedden zijn zo tof geworden! Daar zijn we super blij mee! Bekijk hier alle foto’s. In de tussentijd zijn we ook verder gegaan met het huiswerk voor pleegzorg, screeningsgesprekken, gesprekken met de ouders, pleegzorgcursus enzovoort 🙂 En goed nieuws: We zijn definitief goedgekeurd als pleegouders! Echt super fijn!

Stapelbed Floris boomhutbed Steigerhout Design bedstee vlaggetjes Ikea Mossla boekenplankje

Eerste weekenden bij ons

Het laatste weekend van september kwamen de 3 jongens voor het eerst bij ons in het weekend (vrijdag t/m zondag). Het zijn slimme, lieve, leuke jongens met allemaal hun eigen mooie persoonlijkheid en talenten. Natuurlijk was het voor iedereen een beetje spannend en wennen aan elkaar. Als je ineens samen moet leven met anderen die je helemaal niet kent en hun eigen manier van doen hebben, is dat even omschakelen. Vooral voor de kinderen is dat pittig, dat begrijpen we heel goed. We hebben hier samen met z’n allen over gepraat; dat we er een leuke tijd van willen maken samen, hoe we dat konden doen, maar ook afspraken over bedtijden, hoe we met elkaar omgaan enzovoort. Al met al hebben we het vooral heel gezellig gehad met elkaar. Het verliep eigenlijk super; boven verwachting! De week ervoor was ik (Eline) ontzettend moe van al het geregel en geklus – ik was zo moe dat ik elke middag overdag sliep en dan wakker werd en me nog super moe voelde. Ik ben dankbaar dat het eerste weekend toch veel beter verliep dan ik had durven hopen. Ook qua energie. Ik heb geen enkele keer hoeven gapen en we hebben allerlei dingen met de jongens ondernomen spontaan omdat we er zin in hadden.

Ikea Mossla boekenplank vlaggetjeslijn steigerhouten stapelbed boomhutbed steigerhout design wereldbol globe

Ook de weekenden erna verliepen heel goed. We hebben het leuk met elkaar en het is fijn om te merken dat we ook 4 kinderen goed aankunnen met z’n twee. We hebben er echt plezier in, ook om juist tijdens minder leuke momenten te kijken ‘hoe kunnen we hier het beste mee om gaan, hoe kunnen we het beste- en meest liefdevol reageren’. Bijvoorbeeld bij een ruzietje onderling, of verdriet. Maar ook een keer toen we samen een bad vol diarree moesten opruimen en we letterlijk tot onze ellebogen in het poepwater zaten om het putje, dat verstopt zat daardoor, samen te ontstoppen. Oh – my – goodness! We keken elkaar toen echt aan met een grote trotse grijns van “Nu leven we het leven van échte ouders – we can do this honey! We’re rocking it!”. Dat soort momenten gaven stiekem best een kick. Het versterkt ons samen. We zijn een team!

Overdosis testosteron

We vermaken ons goed, genoeg leuke dingen om te doen. Van lekker spelletjes doen, tot een speeltuin bezoeken, knutselen, samen bakken en koken tot aan fijne gesprekken voor het slapen gaan. Heerlijk dat echte gezinsleven, een voorproefje van hoe het straks voor altijd gaat zijn als onze (adoptie-)kinderen bij ons wonen.

Wel merken we dat er even een hele andere vibe in huis hangt met nog 3 energieke jongens vol testosteron erbij. Zo zijn er veel stoere praatjes en wordt er ook regelmatig gevochten en gemept her en der, haha. Oeps! We hebben hier meteen duidelijke afspraken over gemaakt, waardoor dat nu veel beter gaat. Voor Noah is het ook allemaal weer even schakelen, die is al die broers/zussen-ruzietjes als enigst kind natuurlijk niet zo gewend. Tegelijkertijd vind hij het prachtig al die kinderen en drukte in huis. Je ziet hem helemaal opbloeien en genieten. En Noah zien we ook enorm groeien in assertiviteit. Broers (en zusjes) kunnen het heel gezellig met elkaar hebben, maar maken soms ook ruzie. Een bepaalde mate daarvan hoort er een beetje bij. Hij leert zijn rol daarin herkennen en wij bieden hem begeleiding en een luisterend oor. Dat gaat eigenlijk best goed. En dit is ook weer allemaal waardevolle voorbereiding, voor ons als gezin. Al deze ervaring nemen we mee, en komt enorm van pas bij de komst van onze adoptie-kinderen/broertjes/zusjes in de toekomst.

Privacy

Vanwege de privacy van de pleegjongens, plaatsen we geen foto’s van hen online, maar degene die ons in de weekenden zien zullen hen ook vast wel eens zien 😉 Ook zullen we niet te persoonlijke gedetailleerde verhalen delen, om privacy-redenen van zowel de pleegkinderen, alsook van Noah. We vertellen globaal, in het algemeen, hoe het allemaal een beetje gaat.

Ouderwets in de kattenbak

Inmiddels zijn we ook al aardig gewend aan onze nieuwe auto: de 23 jaar oude 7-zitter (Volvo 850) – een youngtimer met 370.000+ op de teller. Deze auto is lekker oud met nostalgisch gevoel, haha. Je hoort her- en der wat gekraak als je rijd, maar hij rijd goed, is betrouwbaar en we kunnen er prima een tijdje mee door tot we hebben gespaard voor een wat luxere auto. En het belangrijkste: alle 4 de kinderen kunnen achterin. In de ‘kattenbak’ achterin zitten 2 stoelen met riem. De jongens vinden het natuurlijk helemaal cool om achterstevoren achterin te mogen rijden 😉 Dus dit is een mooie oplossing voor nu.

Volvo 850 Donkergroen Youngtimer 7-zitter 7 persoons gezinswagen
Onze 7-persoons gezinsbak 🙂

Nu de kerst er binnenkort aankomt deed onze nieuwe auto ons- en onze familie herinneren aan de hilarische kerstfilm met de Clark Griswold-family. Zij hebben ook zo’n soort auto en namen daarop hun kerstboom mee. Bekijk hier deze grappige scene:

Uit de comedy-film “National Lampoon’s Christmas Vacation”

Vervolgens vonden we voor Sander bij de WE de perfecte trui – zo grappig! Hij draagt hem met trots 🙂

Christmas Tree Car WE Fashion Clark Griswold National Lampoon's Christmas Vacation

Training in Duitsland

Sander heeft de eerste 2 weken van oktober vrij gehad om wat dingen te regelen en wat vakantie te hebben. Ook is hij een halve week in Duitsland geweest voor een training (voor een nieuwe tool voor zijn werk). Half oktober is hij dan echt gestart als zelfstandige Business Intelligence Consultant. We zijn heel trots op hem en geloven dat hij het super gaat doen allemaal.

Family-time

Vorige week hebben we als gezin een leuk quality-time dagje gehad. Met het OV naar Utrecht, voor het eerst met Noah naar de bioscoop (Dikkertje Dap) en aansluitend lekker uit eten aan de Oude Gracht (restaurant den Draeck). Was heerlijk! Fijn even tijd als gezin te hebben na alle veranderingen. We zijn zo ontzettend trots op hoe goed Noah met alles omgaat. We vinden het echt knap van hem hoe hij met gemak en vol liefde zijn huis, ouders en speelgoed deelt met deze andere vreemde kinderen die zijn leventje ineens binnen komen lopen. Daarom wilden we hem even extra in het zonnetje zetten door een leuk dagje uit.

Restaurant Den Draeck Utrecht dineren steengrillen kindermenu Oude Gracht

Gezinsonderzoek Raad voor de Kinderbescherming

En gisteren kregen we goed nieuws van de Raad voor de Kinderbescherming! Eind november 2017 krijgen we ons eerste raadsgesprek. Ein-de-lijk, het was lang wachten sinds april. Dit zijn de 3 belangrijke gesprekken, ook wel het ‘gezinsonderzoek’ genoemd, waarin we worden gekeurd als adoptieouders. We praten in deze gesprekken over onze ervaring, achtergrond, wensen en grenzen (special needs), onze motivatie en nog veel meer. Als we hiermee klaar zijn kunnen we verder met het klaarmaken van ons dossier wat naar Hongarije wordt gestuurd en begint het echte wachten op een adoptievoorstel.

Gezinsonderzoek Adoptie Logo Raad voor de Kinderbescherming

Hoewel we enorm uitkijken naar deze volgende stap, vinden we het ook best een beetje spannend hoor. Is natuurlijk ook een grote stap in ons proces. We horen van sommigen andere adoptie-ouders dat het toch wel pittige gesprekken zijn waarin je echt wordt ‘doorgezaagd’, en weer anderen vonden het heel erg meevallen. Ligt ook maar net aan wie je voor je hebt waarschijnlijk. We hopen gewoon dat we alles goed kunnen verwoorden, en een fijne klik hebben met onze raadsmedewerker. Dat we goed kunnen overbrengen wat voor verlangens, passie en visie we in ons hart hebben. Komt vast helemaal goed! 🙂 We houden jullie op de hoogte.

Voor zover de update! Liefs van ons