Oven Diepvries apfelstrudel review Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels appelgebak appeltaart ervaring

Al jaren zeggen mensen die op bezoek komen “Hmm! Wat is dit lekker!! Heb je dit helemaal zelf zo gemaakt?!”. Waarop ik eerlijk moet antwoorden met “Nee, het komt gewoon uit een pakje!”. Kijk, gezond; dat is het niet.. maar al ons bezoek heeft wel gelijk: tis gewoon echt super lekker! In deze blogpost reviewen wij de afbak Apfelstrudel, delen wij hem waar je hem kan kopen en voor hoeveel geld (of beter gezegd: hoe weinig) 🙂

Deze moet je hebben

Als eerste delen we met je 6 redenen waarom jij deze Apfel strudel (of ‘Apple Strudels’ van het merk “Conditorei Coppenrath & Wiese” volgens de verpakking) altijd in huis wilt hebben:

Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels Apfelstrudel review appelgebak appeltaart

# Reden 1 // Altijd handig voor onverwachts bezoek
Soms hebben we dat mensen spontaan met ons mee gaan naar huis, en hoe lekker is het dan als je ze kan verassen met lekker vers gebak? Deze apfelstrudels bewaar je gewoon in je vriezer, dus kun je altijd in huis hebben.

Diepvries apfelstrudel review Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels Apfelstrudel appelgebak appeltaart

# Reden 2 // Gaat niet zomaar even over de datum
En omdat ze dus uit de vriezer komen, gaan ze ook niet zomaar even over de datum. Wij hebben altijd een voorraadje liggen, en die dingen blijven gewoon goed.

# Reden 3 // Super simpel
Niks geen uren in de keuken staan, nee hoor! Hoppa! Oven voorverwarmen, strudels uit de verpakking halen en op bakpapier leggen, in de oven… 35 minuten geduld et voila! Je hebt strudels die mega vers en lekker zijn. Lekker simpel! Daar hou ik van 😉

Diepvries apfelstrudel review Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels Apfelstrudel appelgebak appeltaart Jumbo

# Reden 4 // Smaakt als ‘home made’
Al sinds kinds af aan ben ik echt de grootste fan van appeltaart! I just love it! Tenminste… als hij zelfgemaakt is door een (groot)moeder (ok.. vaders kunnen het ook best!). Appeltaart uit de supermarkt of in een restaurant is het meestal net niet.. Vaak zitten er stukjes schil, of erger; appelsteeltjes!, in… en om het extra “lekker” te maken (not!) doen ze vaak zo’n glibberig laagje gelatine over de appels heen. Nee, dat is het niet! Deze smaken echt heel ambachtelijk, alsof je er urenlang in de keuken zelf je best voor hebt moeten doen 😉

Hoewel deze apfelstrudel natuurlijk geen appeltaart is, smaakt hij wel vergelijkbaar even lekker als een verse goeie appeltaart. Deze apfelstrudel heeft de perfecte verhouding met deeg en vooral heel veel appels en rozijnen. De vulling loopt er gewoon uit. Naast lekker zacht deeg heeft deze apfelstrudel vooral super vers, knapperig en luchtige bladerdeeglaagjes. Echt mega lekker! Perfect gewoon!

Heerlijke diepvries apfelstrudel review Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels Apfelstrudel appelgebak appeltaart

# Reden 5 // Ideaal voor als je je huis gaat verkopen
I’m freaking serious: als jij je huis gaat verkopen, stop dan bij een bezichtiging van te voren even zo’n apfelstrudel in de oven en zet die, samen met een lief kaartje, klaar op tafel. Zowiezo gaat je huis er heeeeeerlijk van ruiken naar versgebakken appeltaart. Daar wordt iedereen instantly blij van! Maar daarnaast is het ook zo attent voor je kijkers.

Toen wij jaren geleden ons appartement te koop hadden staan, heb ik deze apfelstrudel zo klaargezet op tafel samen met een kaartje waarop iets stond in de trant van: “We hopen dat jullie net zo genieten van dit fijne stekkie, als dat wij jarenlang hebben gedaan. Neem een lekker stuk apfelstrudel en geniet van jullie potentiële nieuwe woning”. Ik kan natuurlijk niet zeggen dat het door de apfelstrudel komt, maar ons appartement is door de eerste kijkers gekocht, binnen enkele dagen dus 😉

# Reden 6 // Lekker goedkoop
En of dat nou allemaal niet genoeg goede redenen waren, zijn deze apfelstrudels ook nog eens super goedkoop. Op dit moment voor het kleine bedrag van €1,72 bij de Jumbo of €1,80 bij de Coop (daar komen wij nooit, maar dat zag ik online). Je koopt daarvoor 2 apfelstrudels in één verpakking bij de diepvries-schappen in de supermarkt. Ik en een vriendin hebben wel eens allebei een eigen apfelstrudel verorbert (want is zo lekker) maar dat is niet aan te raden tenzij je tonnetje rond wilt worden 😉 Vaak delen wij 1 apfelstrudel in 2-4 stukjes.. Dat zijn dus 4-8 stukjes totaal. En heb je nou wat minder bezoek, dan laat je toch lekker 1 van de 2 apfelstrudels in de vriezer zitten? Lekker makkelijk.

Hoe klaarmaken?

Diepvries apfelstrudel review Conditorei Coppenrath & Wiese Apple Strudels Apfelstrudel appelgebak appeltaart lekker

Super simpel. Verwarm je oven voor op 220  ̊C (electrische oven) of 200  ̊C (hetelucht oven). Pak een  ovenrooster en leg daar een vel bakpapier op. Als je oven er klaar voor is kunnen je strudeltjes er in, om vervolgens in ongeveer 35 minuten mooi goudbruin te bakken. Op de verpakking staat dat het 35 tot 40 minuten moet zijn, maar doe liever te kort dan te lang want anders krijgt ‘ie zwarte randjes en dat is niet zo lekker. Oja! Even wat poedersuiker is ook echt een aanrader.

Lekker uitproberen

Nou dat was ‘m. Ik zou zeggen: probeer het eens lekker uit. Om het geld hoef je het niet te laten 😉 En nee, dit was geen gesponsorde post. Wij zijn gewoon hele grote apfelstrudel fans 😉 Heb jij deze apfelstrudels, naar aanleiding van deze review, geprobeerd? Laat ons even weten wat je er van vond. Ben benieuwd 😉