Haren permanent stijlen keratine behandeling SoRoza Jean Paul Mynè Infinity Oxilamine Eline van der Woude Wood and Gems

Op internet zag ik het al meerdere keren voorbij komen: vrouwen die met een bos stro of verwilderde krullen de kapsalon ingingen en na een keratine behandeling met hemels glanzend haar de salon verlieten. ‘Dat-wil-ik-ook’ was wat ik meteen dacht. Met mijn niet stijle- maar ook niet krullende lokken, en altijd aanwezige klitten, was ik mijn haar regelmatig meer dan zat. Permanent zacht stijl haar, die je maar eens per 6-10 maanden bij hoeft te laten bijwerken, klonk me als muziek in de oren. Al snel kwam ik er achter dat achter die prachtige plaatjes van hemels glanzende lokken veel chemicaliën en schadelijke, ja zelfs kankerverwekkende, stoffen schuilgingen. Dat wilde ik zowiezo niet. Gezondheid is een groot goed en die wil ik niet riskeren voor mijn haar, hoe mooi het ook is. Voor mezelf niet en voor de kapper niet. En zo begon mijn zoektocht naar een natuurlijk alternatief en ik ben zo blij dat ik die heb ik gevonden en vandaag met jullie mag delen! Inmiddels heb ik de allernieuwste zogenaamde Jean Paul Mynè Keratin Plus Infinity-behandeling ALS EERSTE KLANT IN NEDERLAND mogen ondergaan. Ik kan je er als eerste alle ins- en outs over vertellen! En wat is het eindresultaat mooi geworden! Zo zacht, en glanzend.. en gezond! It’s amazing and you will love it! Zoek niet verder, in deze blog vertel ik je ALLES wat je maar wilt weten over je haren (semi-) permanent stijlen. En lucky you: helemaal aan het einde van deze blogpost vind je een Freebie-code waarmee je een gratis travelset ontvangt bij je behandeling. Whoohoo!

Wanna know everything…

Een aantal maanden geleden ontdekte ik dat je je haren permanent kan laten stijlen – dat leek me dus echt geweldig! Maar ik had ook meteen zo veel vragen:
– Hoe lang blijft het stijl?
– Wat kost het? Is ‘t het waard?
– Is dit niet super ongezond voor mijn haar waardoor ik uiteindelijk alleen maar slechter af ben?
– Kunnen ze er ook grove krullen mee maken of echt alleen stijl?

Ik kon online vrij weinig antwoorden vinden, dus heb ik geprobeerd met een aantal bekende salons contact op te nemen. Ik merkte dat ik vaak niemand te pakken kon krijgen en dat er op berichtjes ook niet-, weinig, of heel laat werd gereageerd. Nu ik zelf heb gezien hoe arbeidsintensief zo’n straightening-behandeling voor een kapster is snap ik wat beter waarom kapsters niet zo veel tijd over hebben voor al mijn 10.000 gedetailleerde vragen, haha.

Maar lucky you, in deze blogpost vind je alle antwoorden. Inmiddels heb ik dus een geweldige kapsalon gevonden, en de behandeling ondergaan, en heb ik tijdens al die uren stilzitten al mijn vragen gesteld en genotuleerd.

In deze blogpost vind je het volgende:

  • Vlog – Proces in de kapsalon, de behandeling zelf, en de dagen na de behandeling.
  • Mijn ervaring nog kort in tekst, en waarom ik koos voor deze behandeling
  • Q&A – Veel voorkomende vragen + antwoorden // It’s a lot: scroll naar wat voor jou belangrijk is.
  • FREEBIE-code – Gratis travelset bij behandeling
  • Comments – Heb je nog vragen, let us know

Vlog – het proces in de kapsalon

In deze video neem ik jullie mee tijdens het hele proces van krullen naar stijl haar en de dagen na de behandeling:

SoRoza

Wat was ik blij toen ik, na een lange zoektocht naar een goede kapster, SoRoza Hairmasters vond in Alkmaar. Niet alleen kwam ze heel vriendelijk, professioneel en betrokken over, ook zag ik prachtige resultaten op haar Instagram-pagina.

Al gauw ontdekte ik Roza, naast dat ze eigenaar is van haar eigen kapsalon ‘SoRoza’, ook eigenaar is van Jean Paul Mynè Nederland. Wow, zo gaaf! Roza heeft JPM vanuit Italië hierheen gebracht, en groot gemaakt in Nederland. En dat met haar 25 jaar, ik vind dat super inspirerend en knap. Ik vind het dan ook een eer haar te ontmoeten.
De kapsalon van SoRoza zit bij haar hoofdkantoor van Jean Paul Mynè Nederland in. Er zijn nu 1600 salons in Nederland die werken met producten van Jean Paul Mynè. Roza, en haar team, verzorgen de technische trainingen aan andere kapsters. Zo cool! Alle kapsters in Nederland die JPM-behandelingen geven aan hun klanten, zijn dus hier opgeleid en ook alle JPM-producten komen hier vandaan. SoRoza is dus echt de bron en dat gaf me extra veel vertrouwen dat het bij haar helemaal goed zou komen met mijn haar. 

SoRoza Hairmasters Alkmaar interview review haren permanent stijlen stylen Jean Paul Mynè hoofdkantoor Nederland muffin hond
Roza – eigenaar van SoRoza en Jean Paul Mynè Nederland

Eerste van Nederland

Ik was dus op zoek naar een natuurlijke manier om mijn haren permanent te stijlen. Toen ik een aantal Jean Paul Mynè-kapsalons uit Nederland benaderde om zo’n Keratin Gold behandeling te laten doen kreeg ik telkens het teleurstellende antwoord te horen dat het echt niet kon met mijn blonde haar want mijn haar zou dan geel worden. Vet balen!
Maar ik vroeg me dan af hoe dat kan, en of er toch niet een mogelijkheid was door bijvoorbeeld na de behandeling mijn gele haar weer in een normaal blonde kleur te verven? Ik heb daarvoor contact opgenomen met SoRoza als JPM-hoofdkantoor om advies in te winnen.

Roza legde uit dat mijn haar inderdaad geel zou worden met de JPM Keratin Gold, maar dat ze goed nieuws voor me had. Jean Paul Mynè Italië was namelijk net bezig met het op de markt brengen van een nieuw product dat lijkt op de Gold-behandeling, maar dan voor blond haar. Deze nieuwe behandeling heet de ‘Infinity-behandeling’. Hij is iets milder dan de Gold versie, maar meer verzorgend, en het maakt het blonde haar niet geel.

En ik mocht dus als allereerste klant in Nederland deze behandeling gaan uitproberen en reviewen. Super tof!!

Update na 3 en 6 maanden

Bij de Gold behandeling moet het stijl echt uit je haar groeien, bij de Infinity-behandeling blijft het zo’n 6 maanden zitten. Daarmee kun je de Infinity meer een semi-permanente behandeling of een ‘smoothener’ noemen. Maar goed nieuws is dat als je de Infinity een paar keer herhaalt, bijvoorbeeld eens per 6 maanden, de keratine uit de Infinity-behandeling zich in je haar opbouwt en je haar langer – tot wel permanent- stijl blijft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je na de 2e behandeling pas 8 of 10 maanden later weer terug hoeft te komen puur om de uitgroei bij te werken.

Inmiddels is het nu 2,5 week na mijn eerste Infinity-behandeling nu ik dit schrijf en mijn haar is nog net zo zacht, glad, gezond en glanzend als vlak na de behandeling. Ik ben er super blij mee. 
Na 3 en na 6 maanden zal ik een update-video en blogpost maken over hoe stijl mijn haar dan nog steeds is. Op den duur zal ik dus ook opnieuw mijn haar bij laten werken bij SoRoza. Volg deze blog + Youtube als je daar benieuwd naar bent.

Al natural baby!

En voor het geval dat je Jean Paul Mynè nog niet kent, ze zijn een geweldig merk omdat al hun producten natuurlijk, vegan en dierproefvrij zijn. Dat zie je nog niet zo veel, en daar wordt ik instantly happy van. Zoveel beter voor je lijf, je haar, dieren en deze wereld. Let’s save planet earth!

Zo zag ik bijv. dat bepaalde shampoo’s en kleuringen voor rood haar gemaakt zijn van rode paprika.. wil je juist een wat koelere blondkleur, dan zit in die producten blauw bosbessensap en zo meer. Hoe cool is dat? Tof hoe de natuur gebruikt wordt voor luxe haarbehandelingen.

Jean Paul Mynè Navitas shampoo conditioner Nederland SoRoza kapsalon vegan natuurlijke shampoo paprika blueberry sesame organic
Jean Paul Mynè Navitas shampoo – Voor elke kleur hebben ze iets anders natuurlijks gebruikt: Paprika, Sesame, Blueberry, Grey Pepper, Tumeric, Curry, Carob, Cummin, Milk, Sumac, Poppy Seeds.

Formaldehyde-vrij

In mijn zoektocht naar glad stijl haar had ik, voordat ik SoRoza ontdekte, al meerdere kapsalons benaderd om te vragen met wat voor producten ze werken en wat daar dan in zat. Al gauw kwam ik er achter dat de meeste straightening-behandelingen formaldehyde gebruiken om het haar permanent stijl te houden. Als je daar een beetje op googled ontdek je al gauw dat dit een ‘big red flag’ is – oftewel niet doen! Niet alleen beschadigd formaldehyde je haren (ook al lijkt het in het begin zo mooi stijl), het is ook super schadelijk voor je gezondheid omdat de dampen, die vrij komen tijdens het stijlen, niet goed voor je zijn om in te ademen. Het schijnt zelfs kankerverwekkend te zijn.

Een kapper die ik sprak deed daar heel nonchalant in. Ze vond dat met formaldehyde de haren nog stijler werden dan met Jean Paul Mynè. Ik snap dat echt niet.. stijler dan stijl kan het echt niet. Als je een beetje zoekt op Jean Paul Mynè behandelingen zie je meteen de prachtige resultaten. Perfect stijl! En je uiterlijk moet natuurlijk nooit belangrijker zijn dan je gezondheid. Ik raad dus echt aan dat als je je haren permanent wilt laten stijlen dat je je goed laat informeren over met welke producten ze werken. Ga echt voor iets natuurlijks, zoveel fijner voor je gemoedsrust.

Muffin salonhond kapsalon hond SoRoza Alkaar Jean Paul Mynè
Muffin – de uber-schattige salon-hond

Fijne behandeling

Hoewel de behandeling lang duurt, vond ik het eigenlijk juist wel heerlijk om een keer zo’n dagje voor mezelf te hebben. In de salon kun je gewoon lekker zitten, kletsen met de kapsters, een boekje lezen, filmpje kijken op je laptop of telefoon, knuffelen met Muffin de salon-hond, lekker eten, en heerlijk genieten van de heerlijke massagestoel tijdens het wassen. Heel ontspannend zo’n dagje!

En mijn haar is echt nog nooit zo glad, zacht, glanzend en klitvrij geweest. Het is zo verslavend om de hele tijd er aan te voelen, omdat het zo zacht is. Ik ben er echt super blij mee en zou het iedereen aanraden! Nu zijn jullie vast heel benieuwd hoe het is geworden, hier is het eindresultaat:

Krullen permanent stijlen keratine behandeling straightening golven slag stijl haar voor foto Jean Paul Mynè Gold Infinity
Jean Paul Mynè Infinity behandeling Keratin Treatment eindresultaat permanent stijl haar Wood and Gems Eline van der Woude

Q&A – Vraag en antwoord

Zoals genoemd heb ik dus tijdens de behandeling zoveel mogelijk vragen gesteld en de antwoorden genotuleerd. Het zijn er VEEL. Voel je vrij om er lekker doorheen te scrollen en alleen de vragen + antwoorden te lezen die voor jou van toepassing zijn.

Jullie stijlden haren eerst alleen met de bekende Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold en deze gebruiken jullie nu nog. Voor wie is dat precies? En voor wie niet?

Mensen met donker haar (heel donkerblond tot zwart) die veel krullen hebben en die hun haren graag permanent glad willen hebben. Denk aan golven tot aan echt kroeshaar/afro-haar. Geverfd haar mag ook, maar het mag niet heel erg beschadigd zijn want dan hecht de Gold niet goed (zie daarvoor het volgende stukje over de Infinity-behandeling).

Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold haar permanent stylen straigthening organic zwitserse appels keratine behandeling stamcellen
Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold treatment

Hoe heet de nieuwe productlijn voluit? En voor wie is het?

Deze nieuwe behandeling heet de ‘Jean Paul Mynè Infinity
Keratin Plus with Oxilamine’, een hele mond vol. In het kort zeg je gewoon ‘de Infinity-behandeling’ of ‘de Keratin Plus Infinity-behandeling’.

Deze behandeling is speciaal voor mensen met 
– pluizig weerbarstig haar
– haar wat blond of geblondeerd is
– krullen/slagen/golven in het haar

Fotocredit: Jean Paul Mynè // Keratin Plus Infinity Treatment

Klopt het dat je met blond haar beter niet de Keratin Plus Gold behandeling kan ondergaan? Ik heb gehoord dat je haar er geel van wordt, is dat echt zo?

Van nature zit keratine in je huid, nagels en in je haren. Als je je haren bijvoorbeeld veelvuldig stijlt/krult of blondeert haal je daarmee keratine uit je haren. Je haar raakt beschadigd. 
Als er bijna geen keratine meer in je haar zit hecht de keratine in de Gold versie zich niet meer goed aan je haar. Ook kan door de 16 verschillende soorten aminozuren, die in de Gold zitten, je mooie blonde haar inderdaad geel worden. De warmte van de stijltang activeert dat. 
En dan hebben we het niet over een gelig gloedje die amper opvalt, nee, echt geel-geel. Dat wil je niet.

Om dat te voorkomen heeft Jean Paul Mynè dus net een nieuwe behandeling op de markt gebracht, namelijk de Infinity-behandeling. Deze hecht wél aan je haren, en maakt je haar niet geel. Ook is de Infinity nog net iets meer herstellend dan de Gold. Het kan dus zijn dat iemand met donker haar, wat erg beschadigd is, toch beter de Infinity kan nemen zodat het haar nog meer hersteld is na de behandeling (en niet alleen maar stijl).

Hoe lang blijft de Keratin Plus Gold in je haren zitten?

De Keratin Plus Gold is permanent stijl. Je haar blijft dus altijd glad. Wel is het belangrijk dat je na de behandeling enkel nog je haren met Jean Paul Mynè shampoo + conditioner wast. Hierin zitten enkel natuurlijke, niet schadelijke, ingrediënten waardoor je haar ook zo mooi stijl blijft. Als je deze producten bij SoRoza aan het einde van je behandeling erbij koopt krijg je garantie op je haren, dat het mooi stijl blijft.

Uiteraard geld dit niet voor je uitgroei. Het is niet zo dat er uit je hoofd ineens stijl haar groeit. Als je krullen hebt groeien zal je uitgroei uit krullen bestaan. Dit kan er na een tijdje een beetje gek uit gaan zien, daarom vind je het waarschijnlijk fijn om je uitgroei eens per 6-12 maanden bij te laten werken zodat dat gedeelte ook mooi glad is. Hoe vaak dit nodig is hangt af van je behoeftes, wanneer je het niet meer mooi vind zo.

En hoe lang blijft de Infinity in je haren zitten?

De Infinity-behandeling is een wat mildere versie van de Gold-behandeling, en heeft vooral ook voordelen om beschadigd haar op een natuurlijke manier te herstellen. Doordat het een wat mildere versie is blijft hij ook iets minder lang zitten. Gemiddeld ongeveer 6 maanden. Maar of je haar dan na die 6 maanden wat minder stijl begint te worden of al weer heel veel krul heeft hangt heel erg af van je haartype, krulsterkte enzovoort. Dit is per persoon verschillend en soms lastig van te voren in te schatten.

Maar wil je nou toch echt dat je stijle haar langere tijd stijl blijft, dan is het fijn om te weten dat de keratine in je haar na elke behandeling opbouwt. Dit zorgt ervoor dat je haren na elke volgende behandeling langer stijl blijft, misschien zelfs wel permanent stijl.

Haren permanent stijlen keratine behandeling SoRoza Jean Paul Mynè Infinity Oxilamine Eline van der Woude ervaring eindresultaat
Voor- en direct na de Infinity-behandeling

Hoe werkt zo’n Infinity of Keratin Gold behandeling nou eigenlijk? Hoe komt het dat jullie de producten in mijn haren doen, die plukken even heel vaak stijlen, en dat als ik daarna douche dat mijn krul niet terugkomt? Ik vind het bijzonder!

Eerst wassen we de haren met een speciale shampoo die alle siliconen en andere troep van je haren verwijderd. Reguliere shampoo’s en conditioner’s bevatten stoffen die als een siliconen-laagje om elke haar heen gaat waardoor je haar gezond lijkt, maar dat eigenlijk niet is. Na het wassen met deze speciale shampoo is dus die siliconen laag verwijderd en voel je je haren even zoals het echt is. Bij jou voelde je heel duidelijk dat de onderkant van je haren erg beschadigd waren, het was net stro en je kon er niet goed doorheen borstelen, en we hebben daar ook een stukje afgeknipt.

De speciale shampoo zet ook alle haarschubben open zodat de Keratin Gold of Infinity goed kan binnendringen diep in het haar.  De keratine in onze producten hechten zich aan de keratine die al in je haren zitten. Door de aminozuren erbij te doen, en die vervolgens met een speciale titanium stijltang heel vaak te stylen, wordt de keratine als het ware in het haar geperst/gesealed. De warmte van de stijltang is nodig om de moleculen in het haar te duwen. Je haar is van binnenuit weer gevoed en netjes afgesloten waardoor het stijl blijft.

Is het niet super ongezond voor je haren om je haren zo vaak te stijlen tijdens de behandeling?

Normaal gezien is stijlen inderdaad niet zo gezond voor je haar. Maar tijdens de behandeling zelf beschermt de keratine, die we net in je haren hebben gedaan, je haar tegen verbranding. De keratine zelf is dus dan de beschermingsfactor, en de stijltang raakt op dat moment de keratine aan. De rest-keratine wordt er afgespoeld na het wassen. Dit is dus echt alleen tijdens de behandeling veilig voor je haar. Je haar wordt juist gezonder na deze behandeling. Dit merk je ook in de periode na de behandeling. Het glanst meer, voelt zacht en is gezond.

En mocht je eerst elke dag je haren stijlen met de stijltang om glad haar te krijgen, dan is het zowiezo veel gezonder voor je haar om zo’n keratine behandeling te laten doen. Stijlen is normaal super beschadigend voor je haar, dat hoef je na deze behandeling niet meer te doen.

Kun je je haren nog wel krullen met een krultang na deze behandeling?

Je kan je haar gewoon krullen met een krultang na een behandeling, doe ik zelf ook soms. Bijvoorbeeld als je een keer een feestje of een bruiloft hebt. Zodra je je haren daarna wast heb je weer gewoon stijl haar. Maar uiteraard is het niet heel gezond voor je haren om je haren vaak te krullen na de behandeling. Dus het liefst zo min mogelijk, zodat je haar gezond blijft en niet weer beschadigd. En gebruik altijd een van onze Jean Paul Mynè hitte-beschermende producten.

SoRoza Hairmasters Alkmaar interview review haren permanent stijlen stylen Jean Paul Mynè hoofdkantoor Nederland muffin hond

Is het trouwens ook mogelijk om met de Keratin Gold of Infinity behandeling permanente krullen in haren te maken in plaats van stijlen?

Nee, helaas niet. Het is wetenschappelijk gezien nog onmogelijk om met keratine blijvende krullen te creëren. Het blijft niet zitten.

Zit er formaldehyde in de Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold of Infinity-behandeling?

Nee, absoluut niet. Formaldehyde is super ongezond, en zelfs kankerverwekkend, om te gebruiken tijdens het stijlen. Er zijn nog steeds veel kappers in Nederland die het gebruiken. Maar in onze behandeling zit dit dus niet. Wij willen geen enkel risico lopen voor onze kappers en klanten. Gezondheid boven alles.

Wat voor soort ingrediënten zitten er in de Keratin Plus Gold behandeling?

Het bestaat uit stamcellen van zure zwitserse appeltjes, daaruit gewonnen keratine en 16 verschillende aminozuren. Deze aminozuren helpen het haar en de keratinevezels te verstevigen waardoor het haar dus stijl, gevoed en stevig wordt. De stamcellen uit zure appels is eigenlijk een vervangende stof voor formaldehyde. Want formaldehyde is normaal verantwoordelijk voor het stijl blijven van het haar. Onze producten zijn dus formaldehyde-vrij, de stamcellen uit zure appels zorgen er in deze behandeling voor dat het haar ook echt stijl blijft. Keratine alleen kan het haar niet permanent stijl maken.

En wat voor soort ingrediënten zitten er in de Infinity behandeling?

Dezelfde ingrediënten als in de Gold behandeling, maar dan een wat mildere luchtigere versie. Als toevoeging zit hier nog Oxilamine in. Oxilamine is een wederopbouwende molecuul, die ervoor zorgt dat ook de zwavelbruggen van het haar wordt verstevigd. Zwavelbruggen kun je zien als de botten van het haar. Op deze manier komt er herstel voor beschadigd haar. Maar het is natuurlijk ook weer geen wondermiddel. Bijvoorbeeld de onderkant van jouw haren waren zo beschadigd, daar hebben we zo’n 4 centimeter af moeten knippen. De rest van je haren worden hersteld door deze behandeling, en vanaf nu ga je ook wassen met natuurlijke gezonde producten van Jean Paul Mynè. Je zult merken dat je haren veel gezonder worden en je het makkelijker lang kan laten groeien en dat er de volgende keer dat je geknipt moet worden echt alleen maar de puntjes geknipt hoeven te worden en niet meer zo’n stuk. Je haar beschadigd minder.

In de Infinity zitten ook nog blauw/paarse tinten (dat wassen we er na de behandeling weer uit en is dan niet meer te zien). Ook dit voorkomt dat je haar geel wordt.

Haren permanent stijlen keratine behandeling treatment SoRoza Jean Paul Mynè Infinity Oxilamine Eline van der Woude Wood and Gems
Mijn haar is tijdens de behandeling tijdelijk even wat paars/blauwig van kleur. Dit zorgt er onder andere voor dat mijn haar niet geel wordt. Tijdens het wassen spoelt dit er gewoon uit.

Zijn de producten van Jean Paul Mynè geheel natuurlijk?

Ja, alle producten van Jean Paul Myné zijn geheel natuurlijk en hebben natuurlijke conserveermiddelen. Dus ook de Gold-, en de Infinity-behandeling. Bijvoorbeeld de Navitas blauwe kleurshampoo die we nu speciaal voor jou hebben gemengd, om jouw haar net een wat asblondere kleur te geven, is gemaakt van onder andere bosbessen.

Zijn de producten van Jean Paul Mynè vegan en dierproefvrij?

Absoluut. Jean Paul Mynè doet niet aan dierproeven. Alle behandelingen, shampoo’s, conditioners, kleuringen, toners.. alles gewoon eigenlijk is helemaal vegan, natuurlijk en dierproefvrij. Dat geeft een fijn gevoel!

Kan je deze behandeling ondergaan als je zwanger bent?

Ja, uiteraard kan het. Het is op natuurlijke basis en volgens Europese regelgeving helemaal goed gekeurd. Maar sommige vrouwen vinden het toch wat spannend, en dan adviseren we gewoon om het niet te doen voor je eigen gemoedsrust. Stel de behandeling dan uit tot na je zwangerschap.

Kun je na een behandeling met je haren nog gewoon zwemmen in een zwembad, of bijvoorbeeld in de zee?

Wij adviseren het van niet. Het chloor in zwembad water, en het zout in de zee heeft een hoge ph-waarde wat ervoor zorgt dat je haarschubben open gaat staan en het keratine in je haar beschadigd. Je zult dan sneller merken dat je haar niet meer zo glad en gezond is. En dat is natuurlijk zonde van je mooie gestylde haren. Je kan uiteraard zo’n zwem/badmuts kopen en die opdoen, of een knotje in je haren en opletten dat je haar niet nat wordt.

Mocht je haar nou toch nat zijn geworden door chloor- of zeewater, spoel het dan het liefst zo snel mogelijk even uit en spray er de Jean Paul Mynè Repair Sublime Mist in. Die heeft een lage ph-waarde en sluit je haar meteen weer af en is ook een goeie leave-in conditioner voor je haar. Je kan deze bij ons in de salon kopen.

Soms ben je in een land waar er veel chloor in het water zit, dit ruik je en proef je. Daarmee je haren wassen is minder goed voor je haar. Het is niet dat daarvan meteen je keratine helemaal uit je haren gaat, maar het komt het ook niet ten goede. Wil je nou echt heel goed met je haar omgaan, dan adviseren we om even een badmuts op te doen tijdens het douchen en je haar later los nog even te wassen met bronwater uit een fles. Op die manier ben je er zeker van dat je mooi gestylde haren ook echt glad en stijl blijven.

Kun je wel over het strand lopen? Vaak voelt je haar daarna ook zo ‘beachy’ aan, beetje zoutig enzo..

Ja hoor, over het strand lopen kan uiteraard gewoon, geen probleem.

Kan je haar na een Gold of Infinity-behandeling tegen regen?

Ja, geen probleem.

Hoe lang duurt zo’n behandeling?

Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold
Met de Keratin Gold behandeling kunnen we tot wel 8 uur lang bezig zijn. Maar dit is dus super afhankelijk van je haardikte, lengte, krulsterkte enzovoort. Soms komen er ook mannen of vrouwen bij ons met kort haar die hun haar stijl willen hebben. Met kort haar zijn we natuurlijk veel minder lang bezig dan met lang haar.
De Keratin Gold is een intensievere behandeling dan de Infinity. Met de Keratin Gold pakken we veel dunnere plukjes die we allemaal stuk voor stuk behandelen en stijlen. Het is ook veel preciezer werk omdat het ook echt stijl moet blijven. Dus we zijn met de Keratin Gold behandeling veel langer bezig. 

Jean Paul Mynè Keratin Plus Infinity
Deze behandeling kan tot wel 6u duren, ook weer afhankelijk van je haarsoort. Hij komt dus wat minder nauw bij het aanbrengen en stijlen, daardoor duurt het iets minder lang.

Dat is best een lange zit. Als je langskomt, zijn er dan nog dingen waar je rekening mee moet houden? Bijvoorbeeld lunch meenemen?

Het is zeker een lange zit. We proberen het je zo comfortabel mogelijk te maken en hebben bijvoorbeeld bij de wasbakken heerlijke massagestoelen. Maar zorg ook zelf voor comfortabel zittende kleding, en neem gerust een boekje of je laptop mee. Dat doen heel veel mensen. En je kan lunch meenemen maar hier vlakbij zit ook een snackbar die luxe broodjes, patat enzovoort verkoopt. We bestellen graag even iets voor je en halen het dan voor je op.

Wat kost nou zo’n Keratin Gold behandeling of de Infinity behandeling? Wat zijn ongeveer de prijzen initieel en wat is de prijs als je de uitgroei moet laten behandelen?

De precieze prijs voor een behandeling verschilt van persoon
tot persoon. Dit heeft te maken met de haarlengte, haardikte, krulsterkte en
meer. Het ene haar is meer werk dan het andere. Als iemand graag een
prijsopgaaf wilt hebben adviseren we om even een goede duidelijke foto te maken van jezelf, waar al je haar duidelijk op te zien is, en die naar ons te
versturen via Facebook Messenger. Wij laten dan weten hoeveel het gaat kosten. Vervolgens kun je, als je nog steeds interesse hebt, een afspraak inplannen.

Maar voor nu hier een grove prijsindicatie voor hoe wij het
doen als SoRoza kapsalon:

Initiële kosten Keratin Plus Gold behandeling 
Tussen de €200 en €450 – afhankelijk van je haarsoort en lengte.

Uitgroei bijwerken Keratin Plus Gold behandeling
De uitgroei bijwerken kost ongeveer 2/3e van de initiële prijs die je betaald hebt. Maar het maakt natuurlijk ook uit hoe groot je uitgroei is. Je haar groeit ongeveer een centimeter per maand, dus het maakt qua lengte, en daarmee prijs, uit of je na 6 of bijvoorbeeld 12 maanden uitgroei terugkomt. Overleg dit dus altijd even met ons. Maar stel dat je bijvoorbeeld €300 hebt betaald en je komt binnen 8 maanden terug, dan betaal je ongeveer 2/3e – dat is dus €200 voor de uitgroeibehandeling.  

Initiële kosten Infinity behandeling
Tussen de €150 en €350 – afhankelijk van je haarsoort- en lengte.

Uitgroei bijwerken Infinity behandeling
De Infinity is een behandeling die herhaalt moet worden voor een betere houdbaarheid. Het bouwt, zoals eerder uitgelegd, op in je haren na elke behandeling waarna het langer stijl blijft en mogelijk bij je zelfs permanent stijl kan blijven.

Maar zeker bij de eerste keer nabehandelen zal je weer het hele haar moeten laten stijlen met de Infinity. Het beste kun je na ongeveer 6 maanden terugkomen. Het kan zijn dat je haar dan nog best wel aardig glad en stijl is, maar dat er lichte golven in komen. We hebben er dan wat minder werk aan, en dan krijg je wat korting. Dit gaat in overleg.

Het kan zijn dat na een aantal behandelingen je haar permanent stijl is geworden en alleen nog de uitgroei hoeft te worden bijgewerkt en dan betaal je 2/3e van de originele prijs.

Zoals je bij de prijzen hoort is het echt een traject die we
als klant en kapsalon samen ingaan. Het is maatwerk, dus neem gerust even contact met ons hierover op.

Hair extensions echt haar blond SoRoza Hairmasters Alkmaar kapsalon

Zijn er nog verborgen kosten? Bij sommige kappers blijkt later dat je extra moet bijbetalen omdat ze je haren hebben gedroogd, of even een verzorgend product in je haren hebben gedaan.

Bij ons is alles inclusief. Wassen, drogen, alles wat er maar nodig is voor de behandeling. Het is uiteraard wel exclusief knippen en kleuren enzovoort. Maar alles wat voor de behandeling van het haren stijlen nodig is, zit er bij in.

Via de foto, die je van te voren stuurt van je haar, maken we er een vaste prijsafspraak van. Er zijn wel eens salons die bijvoorbeeld zeggen, na het zien van je foto, “deze behandeling kost voor jou €200”. En dan kom je in de salon en vinden ze je haar toch wel een stuk dikker dan ze dachten en komt er ineens een toeslag van €70 op. Dat doen wij niet. We maken dus van te voren een afspraak en houden ons eraan. Maar we hadden ook een keer dat we dachten dat iemand heel dik, en veel, haar had, maar toen ze in de salon kwam bleek ze best dun haar te hebben. Toen hebben we haar behandeling een stuk goedkoper gemaakt. We werken dus altijd in het voordeel van de klant.

Wel adviseren wij na je stijlingsbehandeling je haren te wassen met Jean Paul Mynè shampoo + conditioner. De kosten daarvoor komen bovenop je behandeling. Je kan de producten bij ons kopen in de salon.

Met welke shampoo + conditioner kan ik mijn haren dan het beste wassen na de behandeling?

Wij adviseren de producten van Jean Paul Mynè omdat deze helemaal vrij is van schadelijke stoffen en op natuurlijke basis. Deze producten voeden, verzorgen en beschermen je gestijlde haar. 
Bij de Gold behandeling krijg je garantie op je haar, dat het ook echt stijl blijft, als je gebruik maakt van deze producten.

Je kan alles bij ons in de salon kopen. Wij zijn ook het hoofdkantoor van Jean Paul Mynè Nederland. Je kan bij ons gewone standaard formaat shampoo- en conditioner flessen kopen, maar ook grote 1000ml flessen die normaal door kappers wordt gebruikt. Je kan hiermee heel lang vooruit tot zeker de volgende behandeling, en hij heeft een handig pompje zodat je de juiste hoeveelheid shampoo en conditioner kan doseren. 
Zo’n grote 1000ml fles is niet alleen financieel voordeliger, we kijken ook naar de behoefte van je haar en je hoofdhuid en mengen het voor je op maat. Voor jou hebben we nu de Hatha shampoo bijvoorbeeld gemengd met de Navitas Blueberry-shampoo zodat je haar een net wat koelere toon krijgt zoals je mooi vind.


1000ml flessen shampoo + conditioner die de kapsters gebruiken en die je in de salon ook kunt kopen voor thuisgebruik

Zijn er verder nog andere producten die je aanraad? En zijn ze nou echt nuttig? Laten we eerlijk zijn… De shampoo en conditioner dat snap ik nog wel. Maar zo’n haarolie of serum, dat voelt vaak als weer iets duurs wat een kapper er gewoon bij wilt verkopen om extra geld te verdienen.

Dat begrijp ik, maar ik geloof echt dat deze producten van Jean Paul Mynè een toegevoegde waarde zijn waardoor je nog mooier gezonder haar
zult krijgen. Kijk, een shampoo en conditioner die spoel je weer uit, maar een serum of een haarolie, die blijft in je haren zitten en voed en beschermt je haar dan nog steeds. Het is een bron van vitaminen, mineralen en aminozuren. Je haar glanst meer, is minder statisch, pluizig, klit minder en is beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook brengt het de ph-waarde weer wat omlaag (water in Nederland heeft vaak een wat hogere ph-waarde dan deze producten) wat beter is voor de stijlheid van je haar. Om al deze redenen is het beter. Een serum adviseren we altijd. Een serum is ook extra geconcentreerd, met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en is dus écht heel goed voor je haar. Je doet er ook super lang mee, tegen een jaar aan.

En wil je nou bijvoorbeeld toch af- en toe je haren gaan krullen dan is het het echt waard om te investeren in bijvoorbeeld een hele goede ‘heat protection spray’ die je haar beschermd tegen de hitte.

Als je je haren goed behandeld, zal het gezonder blijven en minder snel splijten. Ik weet dat jij je haar graag lang wilt laten groeien, en dat kan hiermee zeker beter. Je zult merken dat je je punten misschien maar eens per 6 maanden hoeft te knippen in plaats van elke paar maanden. Het is het dus allemaal echt wel waard. En uiteraard is iedereen vrij om hier zelf keuzes in te maken, maar we adviseren zeker wel omdat we er echt in geloven en hier in de salon de geweldige resultaten zelf zien.

Klinkt super! Ik ben om en ga het gewoon proberen. Welke producten adviseren jullie voor mij?

Voor jou adviseren we nu de Jean Paul Mynè ‘Repair Sublime Mist Leave In Conditioner’ (voedend, sluit haar af voor invloeden van bovenaf zoals chloorwater etc, voorkomt droge gespleten punten) en ‘Hug Enjoyable hair
protector serum’ (anti-pluis, anti-statisch, vochtafstotend, vitaminen, mineralen, zorgt voor glans).

Deze kun je als volgt aanbrengen:

  • Maak na het wassen je haar eerst handdoek droog. Dep je haar droog, maar liever niet wrijven want dat beschadigd je haar.
  • Doe je handdoekdroge haar aan één kant over je schouder heen en spray er 3 a 4x de Sublime Mist in.
  • Doe 4 a 5 pompjes Hug Serum op je hand, wrijf het door je handen heen zodat het goed verdeelt en verdeel dit met je handen over je handdoek droge haar.
  • Even door borstelen en je haren drogen. Je kan je haren op de warme stand droog-fohnen. Door de warmte gaan je haarschubben weer dicht en glanst het meer. Beide producten zijn ook hittebeschermers en de keramide-3 in de Sublime Mist (een soort molecuul) wordt juist ook geactiveerd door de warmte, dit verzorgt en geeft je haar een boost.
Jean Paul Mynè Hug enjoyable all you need haar serum lotion olie oil gespleten punten verzorging haar SoRoza Alkmaar

Ik ben moeder en heb dit helaas een jaar terug al eens meegemaakt, haha; stel dat je na de behandeling luis krijgt, hoe behandel je dan je haren zonder de keratine te beschadigen?

Dat is een lastige. Luizenshampoo heeft een hele hele hoge ph-waarde waarmee de luizen gedood worden en je huid overmatig gereinigd wordt. Je kan dit echt niet gebruiken wil je je haren mooi glad en stijl houden. Probeer dagelijks heel actief te kammen, als je dat een paar weken volhoud gaat meestal over. En anders kun je nog de luizenkliniek proberen. Zij doden de luizen en neten in één keer op geheel natuurlijke wijze.

Kun je na de Keratin Gold of Infinity behandeling haarlak gebruiken?

Ja dat kan, maar liefst niet van een regulier merk want daar zitten stoffen in die minder goed zijn voor je haar en je hoofdhuid. Wij adviseren de Jean Paul Mynè Hug – haarlak.

Een andere vraag: Hoe en hoe vaak kan ik het beste mijn haren wassen? Ik was het nu eens per twee dagen.

Veel mensen denken dat het goed is voor je haar om het vaak te wassen. Ook denken ze dat je haar anders heel vies wordt. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo goed als dat het lijkt. Je ontdoet je haar namelijk van
belangrijke natuurlijke oliën waardoor je hoofdhuid steeds meer moet werken om de olie in je haar goed op pijl te houden met als gevolg een overproductie in je talgklieren en heel snel vet haar. Beter is het om je haar max 2x per week te wassen. In het begin is je haar dan sneller vet, maar je zult merken dat je hoofdhuid zich na een tijdje aanpast en je haar minder snel vet is. Ook zal je haar gezonder en glanzender zijn.

Belangrijk is dat als je je haren wast, dat je het dan ook echt goed schoon wast, dan zal het de komende dagen ook langer schoon blijven.

Dit is dan de volgorde van hoe je het doet in de douche:
– Wassen – 2 a 3 pompjes shampoo
– Uitspoelen
– Wassen – 2 a 3 pompjes shampoo
– Uitspoelen
– Conditioner – 3 pompjes – voor 1 a 2 minuutjes in laten trekken 
– Uitspoelen
– Handdoekdroog maken

Als je haar ineens stijl is kan het zo lijken alsof je haar sneller vet is. Maar dat is niet echt zo, maar zo lijkt het. Als je haar krult is het veel luchtiger en heeft je haar veel meer ruimte en valt vettigheid minder op dan met stijl haar. Maar als je je haren dus wat minder vaak wast zul je snel merken dat het ook daadwerkelijk minder snel vet wordt.   Wat ook nogal verslavend kan zijn, na je Keratin Gold of Infinity-behandeling, is om de hele tijd aan je zachte gladde haren te frummelen. Maar besef je dat ook aan je handen vet zit en je haar nog sneller vet aan zal voelen als je dit veel doet. Hoe verleidelijk ook: zit dus niet teveel aan je haar.

Ocrys Hatha come true softness masker Jean Paul Mynè natuurlijke haarproducten vegan organic dierproefvrij review ervaring

Kun je na de Keratin Gold of Infinity behandeling droogshampoo gebruiken?

Liever niet. Droogshampoo is niet zo goed voor je hoofdhuid, want de meeste droogshampoo die verkocht wordt creëert een barrière op je
hoofdhuid. Hierdoor kunnen de poriën op je hoofdhuid niet goed meer ademen. Dus het is echt niet zo goed voor je hoofdhuid. Kijk, als je het eens een keer gebruikt is het niet zo erg, maar dit echt vaker doen is niet zo’n goed idee.

Jean Paul Mynè krijgt binnenkort wel ook een droogshampoo en die hebben microfibers in zich die geen laagje vormen over je hoofdhuid heen.

Kun je je haren verven voor of na een Keratin Gold of Infinity behandeling?

Ja, dat kan. Als je het voor de behandeling laat verven kan het zijn dat er door de behandeling een kleurverandering komt. Bij de Gold behandeling kan het wat warmer worden qua tint. Van te voren weten we niet wat er precies gaat gebeuren qua kleur. Bij de Infinity is dit wat minder, maar ook daarbij weten we het niet 100% zeker. Je kan beter dus na de behandeling kleuren. Dit kan al vanaf 1 dag later met Jean Paul Mynè haarkleuring bij ons. Met ander soort haarverf (bij een andere salon) kan dat vanaf 3 dagen later. Dan is het haar tot rust gekomen.

Blonderen kan beter niet, want dat verwijderd weer de keratine. Een klein beetje blonderen kan, zoals wat highlights, maar het wordt niet aangeraden. Als je het al doet is het aan te raden om de behandeling met Oxilock te doen. Dit is een soort bescherming voor de keratine die het beschadigde haar weer hersteld. Maar zijn allemaal dingen waar wij als kapsalon het beste in kunnen adviseren, neem dan dus even contact met ons op.

Jean Paul Mynè Doc Color vegan natuurlijke haarkleuring haarverf Wood and Gems
Jean Paul Mynè Doc Color // Vegan natuurlijke haarverf

Online las ik van te voren veel over Japanese straightening, de Brazilian Blowout, de Maxliss Maroccan Hair Plastic Surgery enz. Wat zijn dat precies voor behandelingen?

Die lijken hierop in de zin van dat het je haar stijl maakt, alleen maken ze gebruik van een chemische behandeling. Meestal bevatten ze ook
formaldehyde wat dus super ongezond voor je is. Maar het komt vaak ook niet je haar ten goede. In het begin ziet het er prachtig uit maar na een paar maanden heb je een bosje stro. Veel mensen hebben daarom ook spijt na zo’n behandeling. Het is misschien goedkoper maar absoluut niet beter voor jezelf en voor je haar.

Wij werken zelf niet met de MaxLiss Marcoccan Hair Plastic Surgery, want wij werken enkel en alleen met Jean Paul Mynè. Maar deze behandeling is wél op natuurlijke basis, en formaldehyde vrij, maar verdwijnt ook veel sneller uit je haren en moet je elke paar maanden herhalen. Van de Infinity-behandeling heb je langer plezier.

Hoe kunnen mensen jou het beste bereiken voor een prijsopgave of het maken van een afspraak?

Super leuk als je een behandeling bij ons wilt boeken! Samen met jou werken we graag toe naar jouw droomhaar. Allereerst is het fijn als je een duidelijke foto wilt maken van jezelf met je haren, en die foto naar ons toe wilt sturen via Facebook Messenger. SoRoza kun je op Facebook hier vinden. Op die manier kunnen wij een inschatting maken van jouw haarlengte, haartype, krulsterkte en geven wij een vaste prijsopgaaf op maat.

Heb je geen Facebook maar wel Instagram? Dan kan het ook via Instagram DM, maar liever via Facebook.

Daarna kun je een afspraak maken door te bellen naar 0725824886 (onze salon). Wij plannen dan graag een afspraak met je in. Omdat de behandelingen zo lang duren moeten wij het echt inplannen en kun je helaas niet zomaar langskomen.

Ons adres is Edisonweg 4 in Alkmaar. Het is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg en er is genoeg gratis parkeerplek voor de salon.

Woon je nou echt wat verder weg en zoek je naar één van de officiele Jean Paul Mynè salons in Nederland die deze behandelingen aanbieden? Kijk dan even online naar onze salonlocator of bel even met bovenstaand telefoonnummer. Wij denken graag met je mee.

SoRoza Hairmasters Alkmaar kapsalon keratine behandeling Jean Paul Mynè hoofdkantoor Gold Infinity Oxilock

Stel, ik ben een kapper en het lijkt me zo geweldig om ook dit soort behandelingen aan te kunnen bieden, kan dat dan?

Ja, dat kan zeker. Als Jean Paul Mynè hoofdkantoor van Nederland bieden wij ook alle trainingen aan. Wel werken we alleen samen met officiële kapsalons, en niet met ambulante kappers of bijvoorbeeld iemand die geen kapper is maar gewoon de producten wilt kopen om de behandeling bij haarzelf- of bij vriendinnen uit te voeren.

Neem bij interesse gewoon even met ons contact op, we praten er graag met je/jullie over verder.

Stel, ik twijfel of stijl haar mij wel zal staan, wat kan ik dan het beste doen?

Wat dan handig is, is om een keer van iemand, bijvoorbeeld een vriendin, even een gewone stijltang te lenen en je haren te stijlen. Dit is dan tijdelijk, maar dan kun je wel even zien of je stijl haar überhaupt wel mooi vind staan bij jezelf. Zo kun je het even checken.

Jean Paul Mynè Color Juice organic natural natuurlijke haarproducten ervaring Wood and Gems SoRoza Alkmaar Hoofdkantoor Nederland

Een paar dagen later na de behandeling: ik heb zojuist voor het eerst mijn haren gewassen met de Jean Paul Mynè shampoo, maar ik vond het nog wat lastig om het te verdelen over mijn haar want het schuimt minder en de shampoo voelt ook veel vloeibaarder dan reguliere shampoo.  

Het klopt dat deze shampoo minder schuimt dan je van je reguliere shampoo gewent was. Dat komt doordat er geen SLS in zit. Dit stofje zorgt er normaal voor dat je shampoo gaat schuimen. Sodium Laurel Sulfate (SLS) is een middel dat wordt gebruikt om garagevloeren te reinigen en motoren te ontvetten, en dat zit als vaak als hoofdbestanddeel in je reguliere shampoo (shampoo’s van de Kruidvat, Etos, L’oreal, Andrélon, Goldwell enz). SLS is helemaal niet gezond voor je lijf, en kan op lange termijn zelfs kankerverwekkend zijn. De Europese regelgeving zegt dat daar waar het meest van in zit, dat moet ook als eerste ingrediënt benoemd worden, en als je bij al die shampoo’s kijkt zie je als aller eerste vaak sodium Laurel Sulfate (of een versie daarvan) op de fles staan bij de ingrediënten. Je merkt hierbij dat je juist een hele droge of vette hoofdhuid ervan krijgt, dat je hoofdhuid overmatig wordt gereinigd. Het is ook een schuurmiddel dus als je daar je haar mee wast dan schuurt je haar daarmee onwijs tegen elkaar aan. Ook is het zeer uitdrogend, het ontrekt de kleur uit je haar, maar ook zorgt het ervoor dat het de keratinevezels, die we in hebben gebracht in je haar, weer afbreekt. Dus die SLS is gewoon echt niet goed voor je haar en zit niet in de Jean Paul Mynè producten. Meer over SLS, en waarom je dat het beste kan vermijden, lees je hier.

Er zitten natuurlijk ingrediënten in die ook zorgen voor schuim, maar het duurt iets langer voordat het schuimt. Dit is hoe je het laat schuimen: Vorm met je hand een kommetje en houd die onder het pompje. Pomp vervolgens 2 a 3 pompjes shampoo in je hand en verdeel het wat over je handen en breng het aan op je hoofdhuid tussen je haarwortels. Dan doe je wat water
erbij en ga je goed lang masseren, en steeds een beetje water toevoegen totdat het goed schuimt. Zo kun je het overal verdelen en wordt al je haar goed schoon.
Spoel het vervolgens uit en herhaal dit nogmaals. Je zult merken dat de tweede keer de shampoo veel beter schuimt.

Ook is de shampoo is wat vloeibaarder dan je van reguliere shampoo gewent bent. Dat is niet erg, maak gewoon een kommetje met je hand.

Haren permanent stijlen keratine behandeling SoRoza Jean Paul Mynè Infinity Gold  Keratin Plus Eline van der Woude Wood and Gems

Kortingscode // Gratis travelset bij behandeling SoRoza

Heb je dit alles nou gezien en gelezen en denk je ‘Jaaaaa, dat wil ik ook!!’
Boek dan snel je Infinity- of Keratin Gold behandeling bij SoRoza, meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een geweldige FREEBIE-code, die je in de salon kunt inleveren. Met deze freebie-code ontvang je bij SoRoza een gratis travelset t.w.v. €16,95 met daarin een mini Jean Paul Mynè shampoo + conditioner voor onderweg. Dit is super handig want alleen met gebruik van Jean Paul Mynè-producten blijft je haar gegarandeerd lang mooi, stijl en gezond.

Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een mail met de gratis Freebie-code:

HELLO GOOD HAIRDAY

Meld je aan en ontvang je freebie-code