Hot Iron Holster Max Pro Twist 32mm review ervaring krultang keramisch keramiek toermalijn

Als je een krultang of een stijltang gebruikt weet je dat het altijd belangrijk is om hem tussen het krullen/stijlen door veilig weg te leggen. Je wilt immers niet dat hij per ongeluk brandplekken, of erger: brand!, creëert. Bij veel krultangen zit gratis een hittebestendig matje of hoesje waar je je krultang op kan leggen. Bij de krultang die ik kocht, namelijk de Max Pro Twist (die overigens geweldig is, go check it out!) zat zo’n matje er niet bij, dus ik moest online op zoek naar iets wat ik hiervoor kon gebruiken. Al snel kwam ik uit op de Hot Iron Holster. Het is een simpel ding, maar oh zo handig. En bovendien is ‘ie veel veiliger. Ik zeg: ditch je oude hittebestendige matje, en koop dit ding. You won’t regret!

Handig in gebruik

Wat is de Hot Iron Holster? Het is een soort siliconen flap/hoe/houder/mandje/bakje – of hoe je het ook wilt noemen –  waar je je hete krultang of stijltang, tussen stijlen of krullen door, in kan hangen. Echt ideaal!

Wat ik er mega handig aan vind is dat je hem overal aan kan hangen. Hij plakt aan alle gladde oppervlakken. Denk aan je wastafel (daar hangt hij bij mij), aan hout (zoals de houten tafel waar ik hem voor de foto’s even aan heb gehangen), maar ik las ook over leer, glas enz. Alles wat glad is dus.

Vanaf minuut 7:00 laat ik je zien hoe ik mijn witte Hot Iron Holster vast plak aan de tafel.

Veilig

Ik zelf heb dus een krultang en hang hem tussen elke krul, als ik een volgende pluk aan het pakken ben, in deze Hot Iron Holster. Wat ik er fijn aan vind is dat mijn krultang dan mega stabiel hangt. Hij kan niet zomaar wegglijden. De Hot Iron Holster zit ook super stevig. Je trekt hem echt niet zomaar los, behalve als je de siliconen flap bewust los gaat trekken. Dan komt de hoes los, het vacuüm wat er dan is ontstaan met het gladde oppervlak wordt verbroken.

Hot Iron Holster krultang stijltang silliconen hoes hittebeschermend matje mat wit Max Pro Twist 32mm Wood & Gems

Dat ‘ie zo stevig er in hangt, en niet weg kan glijden, vind ik super belangrijk. Ik heb eerder wel eens met andere krultangen gewerkt op events. Bij een ander heb ik gezien dat zo’n krultang van het matje afgleed en dat zij uit reflex (zou ik zelf ook doen) de krultang probeerde op te vangen, waarna haar hand was verbrand. Dat is echt geen pretje. Met de Hot Iron Holster gebeurt dat niet zomaar – veel veiliger en fijner dus!

Aan de onderkant zitten een paar luchtgaatjes zodat de hete lucht die ontstaat makkelijk kan ontsnappen. Hierdoor raakt je krultang of stijltang niet oververhit. Belangrijk is dus dat die onderkant ook vrij kan hangen, hou ook hierbij altijd kinderen uit de buurt. Er komt dus hete lucht uit de onderkant.

Ook de bovenkant moet je vrij houden. Ik had er een keer per ongeluk iets overheen gelegd, en toen was het dus heel heet geworden in de hoes waardoor het LCD-scherm van mijn krultang het even voor een minuutje niet meer deed (hij haperde). Ook kan er makkelijk brand ontstaan in zo’n geval. Let dus altijd goed op.

Kleuren

De Hot Iron Holster is in 4 kleuren beschikbaar: zwart, wit, paars en roze. Zelf heb ik, zoals je ziet, voor de witte gekozen. Mijn wastafel is wit, ik vond het mooi als de Hot Iron Holster niet zo opviel in mijn wit/grijze badkamer. Hij hangt namelijk permanent aan mijn wastafel met mijn krultang erin.

Hot Iron Holster krultang stijltang silliconen hoes hittebeschermend matje mat wit roze zwart paars
Fotocredit: Hot Iron Holster

Schoonmaken

Het enige nadeel, wat op zich gewoon logisch is, is dat de Hot Iron Holster niet plakt als de onderkant van de flap, of het oppervlakte, maar een beetje vies of stoffig is. Je kan hem dus niet zomaar oppakken en overal maar opplakken, want voor je het weet is die flap weer stoffig. Tussendoor moet je hem dan eerst schoonmaken, gewoon heel simpel met wat water en zeep. Afdrogen met een keukenpapiertje, want van een theedoek komen soms ook pluisjes af. Je moet die flap zien als één grote plakkende zuignap. Ook zuignappen plakken niet goed als ze stoffig zijn. Het aanzuigen (is dat een woord?) lukt dan niet zo goed.

Zorg dus voor elk gebruik dat het oppervlak, alsook de siliconen flap, schoon, droog en stofvrij zijn.

Hot Iron Holster krultang stijltang silliconen hoes hittebeschermend matje mat wit Max Pro Twist 32mm Wood & Gems

Waar kopen en hoe duur?

Denk je nou ‘Ja! Die moet ik hebben!’, dan kun je deze geweldige Hot Iron Holster hier kopen, daar vind je ook de meest actuele prijzen. Ik weet eigenlijk zeker dat je dit handig gaat vinden!

Dus dat! Mijn ervaring is dat het echt een ideaal, mooi, simpel, handig ding is die niet in je badkamer mag ontbreken als je regelmatig je haren krult of stijlt. Ik ben d’r super blij mee!
Heb je dit ding nou gekocht naar aanleiding van deze review? Laat dan even een reactie achter, vinden we altijd leuk. Have a nice day!