Max Pro Twist 32mm review ervaring krultang keramisch keramiek toermalijn Eline van der Woude

Een tijdje geleden wilden we graag als gezin een photoshoot doen voor Wood & Gems. Zelf ben ik jarenlang (bruids)fotografe geweest, en ik vind het altijd heel belangrijk dat als je voor de camera staat dat dan je haar- en je make-up tip top in orde is. Je merkt dat je je dan veel fijner en zelfverzekerder voelt voor de camera, omdat je weet dat alles goed zit en je er op je mooist uit ziet. Daarnaast brengt het vaak het eindresultaat van de fotoshoot naar een next level: from good to great.
Voor deze photoshoot wilde ik graag van die grove glamourous krullen die je nu veel ziet. Die vind ik er gewoon heel tof en elegant uitzien. Ik had al even bij de lokale kapper geïnformeerd hoe duur het was om mijn haren zo te laten krullen, en dat kwam op ongeveer €45 uit. Aangezien ik voor Wood & Gems wel vaker voor de camera sta, en het me ook leuk leek af- en toe voor een feestje mijn haren te kunnen krullen, bedacht ik me dat ik misschien beter zelf een krultang kon kopen waarmee ik mijn haren zou krullen. Mijn redenatie was ook dat ik met 2x zelf mijn haren krullen, met een zelf gekochte krultang, die €45 van de kapster er wel uit zou halen. En dan hoefde ik ook niet telkens op- en neer naar de kapster. En zo begon mijn zoektocht naar de perfecte krultang.

Zoals jullie van Wood & Gems gewend zijn, gaan we altijd voor kwaliteit. Zo kwam ik na een zoektocht, bij mijn goede vriend Google, al snel uit op de professionele Max Pro Twist 32 millimeter krultang. Ik heb hem inmiddels zo’n 7 maanden in huis en ben er super tevreden over, en deel in deze review graag mijn ervaring met jullie.

Professionele kwaliteit

Deze krultang kost ietsje meer, ik kocht hem voor €85, maar daarvoor ontvang je echt kwaliteit. Deze krultang wordt door veel kappers gebruikt, en het schijnt een van de meest professionele krultangen te zijn die je zo als consument kan kopen, en daar ben ik erg blij me. Hij voelt ook echt heel degelijk aan. Alleen de verpakking al komt erg luxe en chique over. I love it!

Geschikt voor alle haartypes

Ik heb zelf haar waarin alles makkelijk blijft zitten.. of ik het nou stijl of krul, het zit er wel eventjes in. Maar wat me opviel bij het lezen van online reviews voordat ik deze krultang kocht is dat de krullen bij heel veel vrouwen blijven zitten, terwijl ze dat normaal niet gewend zijn. Dus ook als je stijl of heel glad haar hebt kan deze krultang echt een uitkomst bieden.

Max Pro Twist 32mm review ervaring krultang keramisch keramiek toermalijn

Levenslange garantie

Ook al is deze krultang dus van goede kwaliteit, en verwacht ik niet dat er snel iets mis mee zal zijn, toch is- en blijft het een apparaat en apparaten kunnen natuurlijk kapot gaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat na verloop van tijd de lcd-display niet meer goed werkt, of dat hij niet meer goed heet wordt. Mocht dat bij jou het geval zijn, dan is het heel fijn dat Max Pro Hair werkt met een levenslange garantie, waarbij ze bij zo’n defect je krultang kosteloos repareren of vervangen. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is jouw krultang binnen 30 dagen na aankoop te registeren op hun website. In de doos van de krultang zit ook een klein boekje waarin staat hoe dat moet.

Let op: voor deze levenslange garantie is het belangrijk dat je Max Pro Twist bij een officieel verkooppunt koopt, bijvoorbeeld bij Kapperskorting.nl Max Pro Twist of Bol.com Max Pro Twist (daar kocht ik ‘m).

Van kleine tot grote krullen

Max Pro Hair verkoopt krultangen in verschillende maten, namelijk de 18/9mm (die loopt van groot naar klein), de 19mm, de 25mm en de 32mm. Ook verkopen ze Max Pro Miracle 5in1 krultang, daarbij zitten 5 verschillende opzetstukken zodat je lekker kan afwisselen. Hoe kleiner de doorsnee is, oftewel diameter, hoe kleiner ook de krul. Zelf was ik op zoek naar een krultang die grote grove glamorous krullen kon maken, daarom koos ik voor de grootste maat die er is: namelijk de 32mm. Bij een kleinere maat was ik toch bang dat het wat te fijntjes zou zijn, en te veel op pijpenkrullen zou gaan lijken (a la ‘Kleine huis op de prairie’, haha). Met de 32mm kun je platte gladde krullen creeëren, maar ook grove beachwaves. Dit is afhankelijk van de techniek die je gebruikt. Ik vertel hierover in de video vanaf minuut 10:23.

Keramiek + toermalijn

Deze krultang is helemaal gemaakt van keramiek, gemengd met wat toermalijn. Een keramische + tourmaline staaf is echt wat luxer, en deze krultang is dan ook nog eens daar volledig van gemaakt. Je ziet bij veel, vaak wat goedkopere, krultangen dat ze bijvoorbeeld een keramische coating hebben. Alleen het buitenste laagje is daar dan van gemaakt, maar dat buitenste laagje kan er ook afslijten met veel gebruik. En dan zit je haar direct op het materiaal onder die coating, wat vaak van slechte kwaliteit is waardoor je haar eerder verbrand en beschadigd.

Een keramische krultang zorgt voor een goede gelijkmatige warmteverdeling door de buis/staaf. Dat is belangrijk, want als je krultang maar op een paar punten warm wordt duurt het langer voordat je een mooie krul hebt gevormd. Ook kan je haar sneller beschadigen/verbranden op bepaalde punten waar het dan heter is dan bij de rest. Met een keramische krultang is de warmte dus mooi verdeeld.

Toermalijn is een soort gesteente wat ze door de keramiek heen mengen. Het zorgt ervoor dat je haar gladder is na het krullen; het geeft een anti pluis effect. Dit komt omdat toermalijn (en ook keramiek) negatieve ionen afgeven. Van nature heeft je haar positieve ionen, wat een soort elektrische ladingen zijn waardoor je haar snel statisch en pluizig wordt. Ik heb daar heel snel last van, van statisch en pluizig haar. Maar zodra ik mijn haren heb gekruld met deze krultang is dat, tot aan de volgende wasbeurt, zo goed als weg.

Max Pro Twist 32mm review ervaring krultang keramisch keramiek toermalijn Wood and Gems

Lekker lang snoer

Met een snoer van 2,5 meter, die ook nog eens alle kanten op kan draaien, voel je je erg vrij in je bewegingen en kun je alle kanten op.

Handschoentje kan beter

De meeste krultangen, die je gewend bent, zullen een klepje hebben waar je je haren tussen klemt waarna je vervolgens een krul draait. Deze krultang heeft dat niet, omdat zo’n klem vaak een knikje in het haar kan geven wat een wat onnatuurlijker resultaat geeft. Bij de Max Pro Twist zit een hittebestendige handschoen waarmee je je haren zelf om de krultang heen draait, even vast houd en de krul weer loslaat. Deze hittebestendige handschoen is gemaakt van rubber, wat mij verbaasde, want de handschoen voelde net als elke andere handschoen. Gewoon lekker zacht.

Max Pro Hair is vooral goed in het maken van krultangen en stijltangen, in het maken van dit soort handschoentjes wat minder. Hoewel de krultang van een super kwaliteit is, valt dit wat tegen bij de bijgeleverde handschoen. Ik heb de krultang nu 7 maanden en de handschoen begint al te rafelen. Dat kan natuurlijk ook pech zijn.. dat deze misschien net een steekje los heeft ofzo. Misschien zou ik aan Max Pro Hair eens kunnen vragen of dit ook onder de levenslange garantie valt, misschien krijg ik wel een nieuwe.
Alhoewel.. misschien kan ik beter elders online een hittebestendige handschoen kopen, want de handschoen is ook veel te groot voor mij. De vingers zijn veel te lang. Ik heb echt hele kleine handjes weet ik, ook al zou je dat niet denken met mijn lange lichaamslengte. Zo’n handschoentje online kopen is niet duur (ik zie ze tussen de €3 en €10).

Max Pro Twist 32mm in doos 25mm Max Pro Hair Krultang review ervaring

Warmt snel op

Max Pro Hair maakt veel reclame met dat deze krultang in 4 seconden opgewarmd- en klaar voor gebruik zou zijn. Dat vind ik zelf een beetje onzin. Met 4 seconden zit hij rond de 80 graden, wat mega snel is natuurlijk. Maar zelf denk ik dat er maar weinig mensen een goede krul krijgen met 80 graden. Dat is namelijk niet zo heel erg heet. Maar je kan dus altijd hoger gaan. Probeer de meest lage temperatuur uit waarbij jij goede krullen krijgt in je haren, zo bescherm je je haren het beste.

Deze krultang kun je instellen tussen de 80 en 220 graden. Het duurt ongeveer 40 seconden voor 200 graden en 1:04 seconden voor 220 graden. Ook dat is nog steeds super snel. Ik zet hem meestal aan, en borstel dan mijn haren nog even door, verdeel het in twee gelijke helften, en tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben is deze krultang al lang op de gewenste temperatuur.

Krullen gaat snel

Ik heb behoorlijk wat haar, maar ben meestal na een kwartiertje al klaar. Dat rijmt, haha! Je hoeft elke haarlok maar ongeveer 4-10 seconden (afhankelijk van je haar) om de krultang heen te hebben voor een perfecte lang zittende krul. Dat gaat lekker vlot en is ook gezonder voor je haar, omdat het niet zo lang wordt blootgesteld aan de hitte.

Desalniettemin is het altijd raadzaam, bij elke vorm van styling door middel van hitte, om je haar van te voren in te sprayen met een goede hittebestendige spray (a.k.a. ‘Heat protection spray’).

Max Pro Twist 32mm review ervaring krultang keramisch keramiek toermalijn grove krullen maken Eline van der Woude Wood and Gems
Max Pro Twist 32mm + Hot Iron Holster

Geen hittebestendig matje

Bij deze krultang zit geen hittebestendig matje waar je tussendoor de krultang op kan leggen. In de verpakking zit puur de krultang en het hittebestendige handschoentje. Maar meestal vind ik zo’n matje toch ook maar wat eng want je krultang glijd er zo van af, en uit reflex heb je dan de neiging om je krultang op te vangen met als resultaat een verbrande hand.

Wat ik 10x veiliger en handiger vind is de Hot Iron Holster waar ik ook een review over schreef (ook zie je hem terugkomen in de video vanaf minuut 7:00). Echt een geweldig ding is dit, bestel deze er zeker bij. Je zult er veel plezier aan beleven!

Waar kopen

Ben je benieuwd en wil je deze geweldige krultang ook eens proberen?
Je vind precies degene die ik heb bij Bol.com & Kapperskorting – klik op deze linkjes om naar de juiste pagina te gaan en te kijken waar hij momenteel het goedkoopste is.

Dat was ‘t dan! Ik hoop dat als je deze krultang koopt, dat je er net zo enthousiast over zult zijn als dat ik ben. Heb je nog vragen? Of heb je één van de Max Pro Twist krultangen gekocht en wil je even het resultaat showen? Laat dan een reactie achter onderaan. Ik ben super benieuwd!!